Υλικά για τα τυροπιτάκια:
1 αυγό
1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμ.
130 γραμ. ηλιέλαιο
200 γραμ. λιωμένο βούτυρο μαλακό (εγώ έβαλα lurpak)
500 γραμ. αλευρι (εγώ έβαλα μαλακό)
2 κουτ. γλ. μπέικιν
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
2 κουτ. σουπ. ψιλό τριμμένο Πεκορίνο ή Κεφαλοτύρι(εγώ έβαλα γραβιέρα)
Επάλειψη με λίγο κρόκο αυγού
Σουσάμι
Για τη γέμιση :
Τυρί, ότι θέλετε.(εγώ έβαλα ξινομυζήθρα)
Σε μπολ, ανακατεύω, το αβγό, το βούτυρο, το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, το αλάτι, το μπέικιν και το τυρί, μέχρι να ενσωματωθούν όλα μαζί.
Ρίχνω, το αλεύρι και ανακατεύω με το χέρι μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι που δεν κολλάει καθόλου, στα χέρια.
Σκεπάζω το ζυμάρι μου σε μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο 1 ώρα....μπορώ να το έχω έτοιμο, από την προηγούμενη μέρα, στο ψυγείο, μπορείτε να βάλετε ότι τυρί θέλετε, στη γέμιση.
Βγάζω το ζυμάρι μου, κάνω μικρά μπαλάκια και τα ανοίγω σε ένα μικρό κυκλικό φύλλο.
Τα αλείφω, με κρόκο αυγού και τα πασπαλίζω με σουσάμι.
Ψήνω στους 190 βαθμούς, ανάλογα το φούρνο μέχρι να ροδίσουν! Καλή επιτυχία!
Εκτέλεση φωτό από κ. Rania Mantopoulou -0i Χρυσοχερες -ηδες !!!