Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ!!!


Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ!!!

1 πακετο λαζανια
750 κιμά αναμεικτο( μοσχάρι- χοιρινό)
1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο
2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμένο
1 δάφνη
1 ξύλο κανέλας
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 κρασοπότηρο κρασί
Αλατοπίπερο
Λαδι

Για την μπεσαμελ
100 γρ βούτυρο
100 γρ αλεύρι
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 αυγό
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλατι
1 κούπα τυρί εγώ έβαλα regato και λίγο για από επάνω!!

Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζω λάδι και τσιγαρίζω σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά μετά βαζω τους κιμάδες και τσιγαρίζω καλά να σπάσουν και να γίνουν σαν ψίχουλα.

Σβήνω με το κρασί.

Αφήνω λίγο να εξατμιστεί και ριχνω την ντομάτα αλατι πιπέρι δάφνη και την κανέλα και αφήνω μισή ώρα περιπου να βράσει αλλά να μείνει όμως με λίγο ζουμάκι.

Πετάω την κανέλα και το δαφνόφυλλο και αφηνω στην άκρη..

Σε ενα πυρέξ βάζω λίγο λάδι στρώνω μια σειρά τα λαζάνια όπως είναι χωρίς να τα βράσω.

Βάζω από επάνω μια στρώση κιμά μαζί με λίγο ζουμάκι ξανά λαζάνια κιμά με ζουμάκι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να μείνει τελευταία στρώση τα λαζάνια.
Το ζουμάκι που πρέπει να έχει το φαγητό πρέπει να είναι μέχρι την μέση του πυρέξ για να βράσουν τα λαζάνια! 

Από επάνω στρώνω την μπεσαμέλ .

Ρίχνω λίγο τριμμένο τυρί και ψήνω στους 180 μεχρι να πάρει ωραίο χρώμα!


Για την μπεσαμελ
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μερικά λεπτά να ψηθεί το αλεύρι.

Εντωμεταξύ έχουμε ζεστάνει το γάλα.

Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι λίγο από το ζεστό γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά σιγά-σιγά.

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίζει να πήζει. 

Προσθέτω το τριμμένο τυρί και ανακατεύω καλά Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αλάτι το αυγό και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας!!Καλή όρεξη!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αλεξάνδρα Κυριάκη-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!