Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Τσουρέκια γεμιστά με σοκολάτα και σιρόπι !!!

 
Τσουρέκια σιροπιασμένα γεμιστά με σοκολάτα!!!Εύκολα και αφράτα χωρίς μίξερ!!


Υλικά!
100 ml νερό χλιαρο
100 ml γαλα χλιαρο
1 κύβο νωπή μαγιά
5_6 Κ σ ζάχαρη
3 αυγά
1 κ.γ κοφτό μαστίχα τριμμένη
1 βανίλια
650 γρ περίπου αλέυρι για τσουρεκι
120 γρ βουτηρο λιωμμένο
Μερεντα
1 κρόκος αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 φλούδα λεμόνι


Εκτέλεση
Βάζω το γάλα το νερό την μαγιά μια κ.σ από την ζάχαρη και 2 κ.σ από το αλεύρι και ανακατέυω καλά να ομογενοποιηθούν.

Αφήνω 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μπολ βάζω τα αυγά την βανίλια την μαστίχα και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα καλά να ομογενοποιηθούν αρχίζω μετά να προσθέτω το μείγμα της μαγιάς το αλεύρι και το βουτυρο και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να κολλάει ελαφρώς στα χέρια! 

Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. 

Μετά χωρίζω την ζύμη σε 4 μπάλες.

Παίρνω με ελαφρώς λαδωμένα χέρια μια μπαλίτσα ζύμης την ανοίγω απλώνω μερέντα στην επιφάνεια της και τυλίγω σε ρολό.

Το ίδιο κάνω και για όλες τις υπόλοιπες.

Παίρνω 2 ρολά και τα τυλίγω.

Τα βάζω σε βουτυρωμένες φόρμες.

Εγω έβαλα το ένα σε φόρμα στρογγυλή του κέικ και το άλλο σε φόρμα μακρόστενη σιλικόνης. 

Τα σκεπάζω και αφήνω ακόμα μια ώρα να φουσκώσουν.

Τα αλείφω με το αυγό που το έχω αραιώσει σε λίγο γάλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 17ο βαθμούς 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.

Αν δω ότι παίρνει χρώμα από επάνω το καλύπτω με λαδόκολλα.


Για το σιρόπι το βράζω 5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνω να κρυώσει.
Μόλις τα βγάλω από τον φούρνο τα τρυπαω με οδοντογλυφίδα και σιροπιάζω σιγά σιγά με το κρύο σιροπι. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα Κυριακάκη -Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!