ΤΕΤΟΙΟ ΓΛΥΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ?? ΑΦΡΑΤΟ,ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΤΟ,ΓΕΜΙΣΤΟ!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βαζουμε σε ενα μπολ 500 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,1 φακελακι ξερη μαγια και 2 κουταλιες της σουπας ζαχαρη και τα ανακατευουμε με τα χερια!
Σε μεγαλυτερο μπολ βαζουμε 200ml γαλα φρεσκο ζεστο,100 ml σπορελαιο, 1 αυγο,200 γραμμαρια ζαχαρη,1 βανιλια και τα ανακατευουμε με πιρούνι!
Στην συνεχεια παιρνουμε κουταλια κουταλια αλευρι και ριχνουμε στο μιγμα και ανακατευουμε με πηρουνι!
Μολις γινει πηχτος χυλος σταματαμε με το πιρούνι και ζυμωνουμε με τα χερια αλλα ριχνοντας το αλευρι χουφτα χουφτα!
.
Θελουμε πολυ αφρατη ζυμη.
Στην συνεχεια την μεταφερουμε σε αλευρωμενο παγκο και την ζυμωνουμε 3 λεπτα!
Την τοποθετουμε σε μπολ την σκεπαζουμε για 2 ωρες!!!
Στην συνεχεια την μεταφερουμε παλι στον παγκο μας και την πλαθουμε ενα μεγαλο ρολο!
Κοβουμε 16 κομματια τα οποια να ειναι 60 γραμμαρια το καθενα!
Τα τοποθετουμε σε βουτυρωμενο η λαδωμενο η και σε λαδοκολλα στο ταψι σε σχημα δεντρου!
Το σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
.
Τελος το αλειφουμε με κροκο αυγου και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεσαια σχαρα αντιστασεις για 25 λεπτα φυσικα τον φουρνο!
Οταν το βγαλουμε και εχει κρυωσει κοβουμε στην μεση την καθε μπαλιτσα και τοποθετουμε μαρμελαδα η και μερεντα και πανω σαντιγυ η και τιποτα !
Πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou -AΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!