🍰Φοβερό Κέικ ανάμεικτο με γλάσο σοκολάτας !!!
Υλικά
500γρ φαρινα
300γρ ζάχαρη,
5 αβγά,
2 βανιλετες,
250γρ βούτυρο αγελάδος adoro ,
250 ml φρέσκο γάλα,
3 κουταλιές της σούπας κακάο ,
Για το γλασο
60μλ γάλα φρέσκο,
2 κουταλιές σούπας μέλι
120 γρ κουβερτούρα
και μια κουταλια σούπας βιταμ....
Εκτέλεση.....
Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτω ένα ένα τα αβγά.
Ρίχνω τις βανιλετες,σταματώ το μίξερ και ρίχνω λίγη λίγη τη φαρινα εναλλάξ με το γάλα και ανακατεύω με τη σπατουλα γίνεται πιο αφρατο με αυτό τον τρόπο.
Μετα βουτυρωνω και αλευρωνω παρά πολύ καλά τη φόρμα Ρίχνω μέσα τα 3/4 από το μείγμα στη φόρμα και στο υπόλοιπο μείγμα που κράτησα Ρίχνω το κακάο με 2,3 κουταλιές γάλα ανακατεύω και Ρίχνω και το σοκολατένια πλέον μείγμα πάνω από το λευκό..
Ψήνω στους 180 προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις πάνω κάτω για 50 με 55 λεπτά....
Για το γλασσο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το μέλι το γάλα ,το βιταμ και την κουβερτούρα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνει λείο το αφήνω να κρυώσει και μετά γλασαρω το κεικ αφού έχει κρυώσει και το κεικ.(tips:αν χωρίσετε τα αβγά τον κρόκο από το ασπράδι και το χτυπήσετε σε μαρέγκα και προσθέτετε τη μαρέγκα μετά τη φαρινα με απαλές κινήσεις βγαίνει το κεικ αφρός....πολύ αφράτο όμως,εγώ το έκανα έτσι...😉
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Evie Evie Οι Χρυσοχερες-ηδες !!