Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Πίτσα με ψήσιμο σε πυρωμένο ταψί !!!



Pizza🍕🍕🍕
Δεν έχει κάτι διαφορετικό στα υλικά από αλλά ζυμαρια τη διαφορά την κανει το αλεύρι,το οποιο ειναι τύπου 00 για Pizza....

Υλικά
1 ποτήρι νερό χλυαρο
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο
Και αλεύρι όσο πάρει....

Μέχρι να μη κολλάει στα χέρια ζύμωμα για 10 λεπτάκια δυνατά,αφησα να ξεκουραστεί για 30 λεπτάκια το ζυμάρι μου σε ζεστό σημείο....

Το άνοιξα σε σχήμα πιτσας,έβαλα από πάνω τα υλικά της αρεσκείας μου,και έψησα σε ανάποδο ταψί, αφού το είχα στο φούρνο στους 250 βαθμούς να κάψει το ταψί μόνο του,με τα προσεχτικά έβαλα τη πίτσα πάνω στο ταψί με τη βοήθεια λαδόκολλας, κι ακούμπησα το ταψί κάτω στον πάτο της κουζίνας κι έψησα στους 230 αντιστασεις για 20 λεπτά ανάλογα το πάχος που έχει το ζυμάρι σας(Από 10 έως 20 λεπτα....Καλή επιτυχία......
***(ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΨΗΣΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ,ΟΛΗ ΤΗ ΠΙΤΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΑ ΕΨΗΣΑ,ΤΟ ΛΕΩ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΝΟΜΙΖΩ,ΤΟ ΤΑΨΙ ΕΒΑΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΠΥΡΩΣΕΙ,ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΣΙΜΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ) 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Evie Evie Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!