Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Κουραμπιέδες Θεϊκοι !!!!!

 

Ετοιμοι και οι δικοί μου !!!Φτιάξτε τους πανεύκολους ωραιότερους μυρωδάτους  τραγανούς υπέροχους κουραμπιέδες που θα έχετε φάει ποτέ!!! Θα τους λατρέψουν όλοι !!!! Δεν υπάρχει η γεύση τους !!!!! Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε !!!!!!!!


 Υλικά
5 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέκιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
1 1\2 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κροκάδια αυγών
1-2 βανίλιες
3 κουταλιές σούπας η ούζο
1 1\2 ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα



.


 Κοσκινίζουμε  το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και με ελάχιστο αλάτι,χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη ώσπου το μείγμα να γίνει αφράτο να ασπρίσει εντελώς σαν σαντιγί αυτό για να είναι αφράτοι .
Προσθέτουμε  τα κροκάδια και το ούζο  ..τις βανίλιες  και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά .
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με την σπάτουλα  αυστηρά όχι μίξερ,ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε την ζύμη ελαφρώς [εδώ προσθέτουμε αν θέλουμε κι αμύγδαλα]
Την τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή  ώρα .




Παίρνουμε το μείγμα το πατάμε κόβοντας λίγο λίγο και κάνουμε σχήματα με την βοήθεια κουπ πατ
σε διάφορα σχήματα και τους τοποθετούμε σε ταψί χωρίς λάδι ,η βούτυρο [δεν κολλάνε] 

Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου .

.



Εχουμε κοσκινίσει σε μία επιφάνεια άχνη ζάχαρη --εγώ σε ταψάκι το κάνω -τους ακουμπάμε επάνω.
 ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΟΥΝ και τους σκεπάζουμε με μπόλικη άχνη .




ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ --ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΡΑΝΤΙΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ .
Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο και κρυώσουν  τους ραντίζουμε   με λίγο ροδόνερο  για μυρωδιά  και μετά τους πασπαλίζουμε με άχνη .Το ροδόνερο είναι προαιρετικό ο κουραμπιές να έχει κρυώσει γιατί αν βάλουμε σε ζεστούς άχνη θα κολλήσει επάνω και θα είναι άσχημο ,επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ούζο με 3 κουταλιές σούπας πορτοκάλι φρέσκο ή με 3 κουταλιές σούπας κονιάκ ..εγώ πάντα βάζω ούζο γιατί τους δίνει υπέροχη γεύση και άρωμα .

Προσθέτουμε στην ζύμη και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα αφού πρώτα την αλέσουμε  ελάχιστα  και την φουρνίσουμε   [εγώ δεν τα ξεφλουδίζω ]
Η συνταγή είναι για μία δόση,συνιστώ να την τριπλασιάζεται τόσο ωραία που είναι!!!

Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά !!!

Εκτέλεση συνταγή φωτό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!