Τσουρέκια με ζαχαρούχο! Τέλεια απίθανα θα ξετρελαθούν όλοι !!!
Υλικά
1 ζαχαρούχο
3 κουτιά (με το κουτί απ'το ζαχαρούχο μετράμε) ζάχαρη
2 βανίλιες
6 αυγά
2 κουτιά σπορέλαιο ή αραβοσιτέλαιο η ενα βουτηρο ενα λαδι
1 κουτ.γλ. κακούλε
4 κουτ.γλ. μαχλέπι
1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα)
1 κουτ.γλ. μαστίχα Χίου
200 γραμμ. μαγιά νωπή
1 κ.γ γεματο μπέικιν πάουντερ
3 κιλά αλεύρι σκληρο η ειδικο για τσουρεκι
3 κουτιά ζεστό νερό.
.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τσουρεκια με ζαχαρουχο
Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε ανακατεύοντας τα 4 πρώτα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά 2-3.
Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτιά νερό (χλιαρο όχι καυτό)
Και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μειγμα της κατσαρόλας που πρεπει να ειναι χλιαρο οχι ζεστο για να μην καψουμε τη μαγια μας!
.
Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά κ προσθέτουμε και το αλεύρι (εκτός το λάδι η το βούτυρο).
Ζυμώνω και βαζουμε σιγά σιγά το λάδι η το βούτυρο μεχρι να το πάρει όλο και αφήνω το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει.
Πλάθω τα τσουρέκια και τ αφηνω 20-30' σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
Τ'αλείφω με αυγό, πασπαλίζω με σουσάμι αν θέλω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτα. Μπορειτε να ψησετε και στον αερα στους 160-170' για 25-30'!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Rania Mantopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ