Εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ! Μια μοναδική συνταγή που θα αρέσει σε όλους!!!
Συστατικά
1 πακέτο πτι μπερ
400 γρ. κρέμα τυρί
120 γρ. βούτυρο
130 γρ. ζάχαρη άχνη
230 γρ. σαντιγί
200 ml βραστό νερό
1 πακέτο ζελέ λεμόνι
200 ml κρύο νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βουτάμε τα πτι μπερ σε γάλα και τα στρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού 22 εκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυρί, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα πτι μπερ και τη στρώνουμε με τη σπάτουλα.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το βραστό νερό, ένα πακέτο ζελέ λεμόνι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ελαφρά.
Μόλις αρχίσει να πήζει λίγο το ζελέ, το ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τη στρώση με την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τη στρώση ζελέ με τη σπάτουλα, τη στρώνουμε και βάζουμε το γλυκό μας για 30′ στο ψυγείο.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Σημειώσεις από τον Σεφ
Αν θέλουμε βάζουμε όλη την κρέμα πάνω στα μπισκότα και στο τέλος το ζελέ.
Μπορούμε να βάλουμε ότι γεύση ζελέ θέλουμε.
Eκτέλεση φωτό συνταγή από sef Dimitris michailidis