Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Τραχανάς σπιτικός από τα χεράκια μας !!!!


 

Κάτι... το μωρό.... οι γέροι μας... οι τραχανοπιτες...οι βραδυνές σουπιτσες,
και.... τέλος ο τραχανάς 😊😊
Η μητέρα μου επέμενε οτι δεν γινεται τραχανας μες τον Χειμωνα. Για να βρούμε ετσι οπως τον θέλουμε.... αδυνατον!
Σας... λέω λοιπόν οτι γίνεται και μάλιστα υπεροχος!! 😊

.



ΤΡΑΧΑΝΑΣ..
Εβαλα 2μιση κιλά σκληρο αλεύρι και 1 κιλο σιμιγδαλι ψιλο σε μια λεκανη..
Εβαλα στη φωτια να κάψει 1μιση λιτρο γαλα πληρες(χρησιμοποιω φρεσκο Νουνου, μπλε, γιατι μου αρεσει η βουτυρατη γευση του) με μια κουταλια της σουπας αλάτι.
Οταν καψει το ριχνω σιγά - σιγα στο αλευρι ανακατευοντας με μια ξυλινη κουταλα.
Δεν το ζυμωνω... το τριβω με τα χερια μου να γινει μια τριφτη ζυμη.
Λιγο λιγο το τριβω με το μουλτι και το βαζω σε 3 ταψια..
Τα βαζω 2 ωρες στην κουζινα 80 β.. στον αερα, λιγο ανοιχτο το φουρνο να στεγνώσει...
Ανακατευω καθε 15 λεπτά...
Θα τον αφήσω απλωμενο σε ενα τραπιζι για 2-3 μερες και... έτοιμος...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ