ΝΤΟΛΜΑΔΆΚΙΑ ΜΕ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΎ..!!!
Για τη γέμιση
Τα υλικά είναι κατά βούληση..!!!
100 Αμπελοφυλλα
500 γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια
1σκελίδα σκόρδο
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι άσπρο
4 κουταλιές της σούπας καλά γεμάτες άνηθο
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο
Για την σάλτσα γιαουρτιού
2 φλυτζάνες ζωμό κρέατος
2 καλά γεμάτες κουταλιές γιαούρτι
1 κρόκο αυγού
2 καλά γεμάτες κουταλιές αλεύρι
Χυμό από 1 λεμόνι και αλάτι
Για τα ντολμαδάκια ανακατεύετε τα παραπάνω υλικά τα γεμίζετε και τοποθετείτε με σειρά στην κατσαρόλα ...σκεπάζετε με νεράκι και λίγο ελαιόλαδο βάζετε ένα πιατάκι στρογγυλό από πάνω για βάρος στην κατσαρόλα..και ψήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.... Για την σάλτσα... σε ένα κατσαρολάκι βράζετε μία κνορ μοσχάρι υπολογίζετε 2 φλιτζάνες ζωμό.... Μέσα στον ζωμό ρίχνετε το γιαούρτι τον κρόκο αυγού διαλύετε το αλεύρι με τον χυμό λεμονιού ρίχνετε στο κατσαρολάκι και δένετε τη σάλτσα μέχρι να πήξει... συμπληρώνετε λίγο αλάτι αν χρειαστεί.... Περιχύνετε τα ντολμαδάκια με αυτή.
Εκτέλεση φωτό από κ. Gogo Samiou οι Χρυσοχερες-ηδες !!!