Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Γιουβαρλάκια φρικασέ !!!


Ενα νοστιμότατο φαγάκι απ'τα "παλιά" σήμερα 😊τότε, που... με μισό κιλό κιμά έπρεπε να χορτάσει όλη η οικογένεια....
Τα χορταρικά ειναι απο τον κήπο μας, που φέτος παρ' ολο που βρισκόμαστε τελος Νοεμβρη ειναι πεντατρυφερα.. Μαζεψα ημερα και άγρια.... ότι βρήκα...( Ζωχους, χοιροβοτανα, αντιδια, λαπατα, 1 μαρουλι... και μυρωδικα:κρεμυδοπουλα, ανηθο, μαιντανο καυκαλιδες)


ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ...
Ζυμωνουμε 1 κιλό κιμά με 1 ψιλοκ. κρεμυδι, 1 αυγό, λιγο ανηθο, 1 κουπα τσ. ρυζι, αλατι πιπερι λιγο λαδι. Πλαθουμε κεφτεδακια αλευρωνουμε και αφηνουμε στην ακρη.
Πλενουμε και ψιλοκοβουμε τα αγρια χορτα, τα βραζουμε 5 λεπτα και τα στραγγαμε..
Ριχνουμε λαδι στην κατσαρολα, ριχνουμε και τσιγαριζουμε λιγο τα μυρωδικα και το μαρουλι. Προσθετουμε και τα αλλα χορτα ριχνουμε 3 ποτηρια νερο και μολις παρει βραση ριχνουμε τα γιουβαρλακια...
Στο τελος αυγοκοβουμε αν θελουμε...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Ρουλα Λυρου Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!