Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Σαλάτα του σεφ !!!


    Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ξίδι, το μέλι, την κέτσαπ, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε άμεσα μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο 4-5 μέρες.

Για τη σαλάτα

    Κόβουμε το iceberg σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
    Βάζουμε 2 κ.σ. από το dressing ώστε να μαριναριστεί το iceberg.
    Επίσης βάζουμε 2 κ.σ. από το dressing στον πάτο του μπολ σερβιρίσματος και βάζουμε από πάνω το iceberg.
    Κόβουμε τη λόλα και το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια για να μην βγάλουν υγρασία και τα προσθέτουμε στο μπολ σερβιρίσματος.
    Κόβουμε το αγγούρι σε μικρά μισοφέγγαρα, τα τοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο μπολ.
    Κόβουμε το μπέικον, τη γαλοπούλα, τη γραβιέρα και το cheddar σε τετραγωνάκια 1 εκ. τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να αναμειχθούν μεταξύ τους και τα βάζουμε στο μπολ.
    Κόβουμε τα αυγά στα τέσσερα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο μπολ.
    Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, βάζουμε το dressing φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια της σαλάτας.
    Σερβίρουμε με τα κρουτόν.

Για το dressing
    80 γρ. σπιτική μαγιονέζα
    80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    1 κ.σ. ξίδι
    1 κ.σ. μέλι
    2 κ.σ. σπιτική κέτσαπ
    1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
    αλάτι
    πιπέρι

Για τη σαλάτα
    1/2 iceberg
    4-5 φύλλα μαρουλιού
    1/2 λόλα, κόκκινη
    1 αγγούρι, μικρό
    10 ντοματίνια
    2-3 φέτες μπέικον
    2-3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
    2-3 φέτες γραβιέρα
    2-3 φέτες τσένταρ
    2 αβγά, μέτρια, βρασμένα

Για το σερβίρισμα
  κρουτόν

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou - ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!