Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Χαλβάς σιμιγδαλένιος !!!



Ενας υπέροχος χαλβάς σιμιγδαλένιος ..φτιαγμένος με τρόπο χωρίς τον φόβο πιτσιλίσματος ..αρωματικός με το πορτοκάλι και πολύ αφράτος !!!! Δοκιμάστε να τον φτιάξετε είναι καταπληκτικός και πάααρα πολύ εύκολος !!!!

Υλικά 

1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 

1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό

3 κούπες ζάχαρη 

3/4 της κούπας λάδι ελαφρύ -έβαλα καλαμποκέλαιο Φλώρα-

4 κούπες νερό 

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 βανίλια 

1 κουτ γλυκού κανέλα 



,


Βάζουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα το λάδι και τα 2 σιμιγδάλια και σε μέτρια φωτιά τα ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνουν να πάρουν χρώμα περίπου 10λεπτά .

Αμέσως μετά ρίχνουμε την ζάχαρη ανακατεύοντας .

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το νερό το ξύσμα και την κανέλα .

.




Ξαναβάζουμε στην μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δούμε το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας..τότε είναι έτοιμος !

Τον βάζουμε ζεστό οπως είναι σε φόρμα και οταν κρυώσει ξεφορμάρουμε .

Είναι καταπληκτικός !!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ