Τούρτα σοκολατίνα !!!
Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι γ.οχ κοσκινισμενο μαζι με 2 κ γ μπέικιν
3 κ.γ κακάο
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρισουν και να φουσκώσουν μετά χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν. Με μια σπάτουλα ανακατέυω απαλά.Ψηνω σε μια αποσπωμενη φόρμα 26 εκ που έχω στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.Αφηνω να κρυώσει καλά ( Εγώ το έφτιαξα από την προηγούμενη μερα) και κόβω σε τρεις δίσκους!
Σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
2 κ σ κακάο
1κ γ νες καφε
Βράζω 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνω να κρυώσει.
Για την κρέμα
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
1 ζαχαρούχο γάλα
1κουβερτουρα 125 γρ λιωμμένη σε μπεν μαρη!
Χτυπάω στο μίξερ την φυτική κρέμα να γίνει παχυρεστη προσθέτω το ζαχαρούχο και την λιωμμένη κουβερτούρα και συνεχίζω μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.
Βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
Για την γκαναζ
200 γρ κουβερτούρα γαλακτος
100 γρ κρέμα γάλακτος
1κ γ βουτηρο
Συναρμολόγηση
Βάζω στην φόρμα το ένα παντεσπάνι σιροπιάζω βάζω λίγη κρέμα ξαναβάζω παντεσπάνι σιροπιάζω ξανά κρέμα. Βάζω το τελευταίο παντεσπάνι σιροπιάζω κρέμα (Κρατώντας λίγη για να καλύψω μετά τα πλαινα) και βάζω 1 ώρα στο ψυγείο.
Ετοιμάζω την γκαναζ
Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζω όλα τα υλικά και ανακατέυω μέχρι να ομογενοποιηθούν.Αφηνω λίγο να κρυώσει και μετά την στρώνω επάνω από την τούρτα.Αφηνω τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Μετά ανοίγω την φόρμα καλύπτω με την κρέμα που είχα κρατήσει τα πλαινα και πασπαλίζω με νιφαδες κουβερτούρας!!
Στόλισα με φλούδες κουβερτούρας bueno και σταγόνες από κουβερτούρα λιωμμενη
Καλή επιτυχία!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ .