Μπλακ φόρεστ!!! Εύκολη και ελαφριά τουρτίτσα!!!
Για το παντεσπάνι
4 αυγά
130 γρ ζάχαρη
20 γρ κακάο
150 γρ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
1/2 κ.γ αλάτι
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν!! Ρίχνω την βανίλια το αλάτι γο κακάο και το αλέυρι και χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά!! Ψήνω σε φόρμα 24 εκ στρωμένη με λαδόκολα στους 180 βαθμούς 20-25 λεπτά.Αφήνω να κρυώσει καλά και το κόβω σε τρεις δίσκους!
Σιρόπι 1 φλ ζάχαρη 1 φλ νερό 1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο.Βραζω το νερό με την ζάχαρη 3-4 λεπτά από το σημείο βρασμού κατεβάζω από την φωτιά Ρίχνω το λικέρ και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Για την κρέμα!
Χτυπάω την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί και βάζω σ
στο ψυγείο μεχρι να την χρησιμοποιήσω!!
Συναρμολογηση
Βάζω σε μια πιατέλα το ενα παντεσπάνι σιροπιάζω με λιγο σιρόπι βάζω λίγα βυσσινα από το γλυκό που τα έχω στραγγιξει βαζω λίγη σαντιγί και από επάνω νιφάδες σοκολάτας.Βάζω το αλλο παντεσπάνι σιροπιάζω βαζω ξανά σαντυγί και σκορπάω λίγα βύσσινα (αφήνω λιγα για την διακόσμηση)και ξανά νιφάδες σοκολάτας.Το τελευταίο παντεσπάνι το υπόλοιπο σιρόπι και την σαντυγι.Στολίζω με φλουδες σοκολάτας και βύσσινα!! Καλή επιτυχία!!
Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη οι χρυσοχερες-ηδες !!!