ΦΡΕΣΚΕΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ!
Όπως και να το κάνουμε το φρέσκο ειναι πάντα καλύτερο από το ξερό ή το κατεψυγμένο!
Αυτό ισχύει και για τα ζυμαρικά!
Η ζύμη για τα φρέσκα ζυμαρικά είναι απλή και γίνεται είτε μόνο με αλεύρι είτε με σιμιγδάλι και αλεύρι. Όλη η νοστιμιά, η σωστή ελαστικότητα, η υφή και το μη λασπωμένο αποτέλεσμα οφείλονται κυρίως στην ποιότητα του αλευριού ή του σιμιγδαλιού που θα χρησιμοποιήσουμε...
.
.
.
Ταλιατελες εκανα αποψε φιλοι μου με σκληρό αλευρι 3 αυγά και λιγο αλατάκι.
Δεν σας λεω ποσοτητα αλευριου γιατι παει συμφωνα με το ποσο μεγαλα ειναι τα αυγά.
Βαζουμε στον πάγκο μας μισο κιλο αλεύρι σκληρό και κανουμε στο κεντρο μια λακκούβα. Εκει ριχνουμε τα αυγά λιγο αλατι 1 κουταλιά λαδι και 3κουταλιες νερό. Θελουμε μια σφιχτη ζυμη. Αν χρειαστει ριχνουμε λιγο αλευρι. Αφηνουμε μιση ωρα να ξεκουραστει και ανοιγουμε ενα φύλλο οχι πολυ λεπτό.
.
Ριχνουμε αλευρι διπλωνουμε και κοβουμε λεπτές λουρίδες.
Βραζουμε αρκετο νερό με λιγο αλατι και ριχνουμε στην κατσαρόλα. Σε 3 λεπτά ειναι ετοιμα.
Σερβιρουμε με βουτυρο, μπεικον, τυρι, κοκκινη σαλτσα... οτι θέλουμε...
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ