ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ!
1κιλο κιμα μοσχαρισιο
3 σκελιδες σκορδο
3 φετες ψωμι μουλιασμενες σε λιγο λευκο κρασι.
1 αυγο
μισο κουταλάκι του γλυκου κοφτό μοσχοκαρ.
1φλυνζ.καφε λαδι
Αλατι πιπερι..
1 κουταλια ξυδι και 1/4 κουταλακι γλυκου σοδα
Τα ζυμωνουμε ολα μαζί και αφηνουμε 2 ωρες.
Πλαθουμε κεφτεδακια τα αλευρωνουμε και τηγανιζουμε..
Τα βαζουμε σε κατσαρολα ψιλοκοβουμε 1 σκελιδα σκορδο μια πρεζα μοσχοκαρυδο λιγο πιπερι και λιγο αλατι και σοταρουμε με λιγο απο το λαδι που τα τηγανισαμε...σβηνουμε με 1 σφην. Κρασι Προσθετουμε 1 γεματη κουταλια πελτε ντοματας Ριχνουμε νερο μεχρι να σκεπαστουν και αφηνουμε να βρασουν μεχρι να δεσει η σάλτσα..
Αν εχουμε βαζουμε και λιγο φρεσκο θυμαρι...
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου Οι Χρυσοχερες-ηδες