Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Χατσαπούρι τηγανιού !!!


 

Χατσαπούρι τηγανιού  !!!                 

Υλικά:.                   

600 αλεύρι γ.ο.χ.ειδικο για πίτες 

270 νερό 

20 γρ. ρακί

13 γρ.αλατι.        

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:.              

Αναμιγνύουμε το νερό με τό αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα για 30' 

Ενσωματώνουμε το προζύμι και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλάτι.

Ζυμωνουμε με τό χέρι ή με το μίξερ.

Αφηνουμε τη ζύμη νά ξεκουραστεί για 30' και την χωρίζουμε σε 6 κομμάτια που τά πλάθουμε σε μπάλες.

Τις λαδώνουμε ελαφρά τις σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και τις αφήνουμε να φουσκώσουν ( γύρω στις 3_4 ώρες) 

.




ΑΝ θέλετε διακόπτεται εδώ την διαδικασία και τις βάζετε στο ψυγείο κατ' ευθείαν για νά τις φτιάξετε άλλη στιγμή). 

Μόλις φουσκώσουν ανοίγουμε με λαδωμένα χέρια κάθε μπάλα σε διάμετρο όσο ένα πιατακι του φρούτου και βάζουμε στο κέντρο της 1.5 κουταλιά τριμμένα τυριά ανακατεμένα 1 αυγό και μαύρο πιπέρι.

.


Σηκωνουμε την πιτουλα από διάφορα σημεία της περιφέρειας μορφοποιουμε
 κάθε δίσκο σέ πουγκί.

Το γυρίζουμε ανάποδα ( οι ενώσεις από κάτω).

Και με λαδωμένα χέρια το ξανά ανοίγουμε σε δίσκο.

.




Αλειφουμε την πίτα με λάδι και την ψεκάζουμε με νερ

ό.

Την ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι πού το έχουμε περάσει με ένα λαδομμενο  πινέλο. 

Πρωτα από την μία πλευρά και ύστερα από την άλλη.

Οταν βγάλουμε τις πίτες τίς αλείφουμε με( αγουρέλαιο) όσοι έχετε.Οσοι δεν έχετε τις αλείφετε με ελαιόλαδο ή βιταμ  η βούτυρο ότι προτιμάει 

Η Συνταγή είναι του κ. Zaferios Zafeirios Chatzichalkias

Εκτέλεση φωτό από κ. Anna Lampropouloy