Υλικά.
Για τη ζύμη.
1,5 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο.
1,5 ποτήρι νερού χλιαρό γάλα.
3 αυγά.
50 γρμ. μαγιά φρέσκια.
1 μπεκιν.
5 κ. σ.Κακάο.
1 ποτήρι καρύδια αλεσμενα.
Αλεύρι γ.οχ όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή.
Σιρόπι.
8 ποτήρια νερο.
9 ποτήρια ζάχαρη.
1κ.σ.μελι.
1κ.σ.γλυκόζη.
2 βανίλιες.
1κ.γ.χυμο λεμόνι.
Εκτέλεση.
Πρόσθεσα τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και την ελιωσα ανακατεψα πρωτα τα υγρά υλικά μαζί σπορελαιο γάλα αυγά. Έπειτα πρόσθεσα σιγά σιγά το αλεύρι και το μπεκιν αλεύρι έβαλα όσο χρειάστηκε για να γίνει η ζύμη μαλακή να μην κολλάει στο χέρι.Αφησα τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει περίπου 30 λεπτά.Χωρισα το 1/3 της ζυμης και προσθεσα το κακάο με τα καρύδια. Επλασα τη λευκή ζύμη σε μπαλιτσες έγιναν 5 ίσες στον αριθμό και με το κακάο λίγο πιο μικρές.
Με τον πλαστή άνοιξη φύλλο τη λευκή ζύμη,και τη μπαλίτσα με το κακάο σε κορδόνι την εβαλα κατα μήκος της ζύμης και τύλιξα σε ρόλο .Έκοψα το ρόλο σε ισια κομμάτια τα πάτησα λίγο με το χέρι τα έβαλα στο ταψάκι τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β αντίσταση περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν. Εβρασα το σιρόπι και σιρόπιαζω χλιαρά τα ροξακια και το σιρόπι καυτό.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα Μαδικα Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!