Γλυκό κουταλιού κολοκύθα !!!
Καθάρισα την κολοκύθα και έκοψα με το ειδικό εργαλείο αριδα σε κομμάτια.
Εβαλα τα κομμάτια σε λεκάνη με άσβεστονερό περίπου 2 λίτρα νερό και 1 ποτήρι ασβέστη μαλακό.
Τα άφησα 5 ώρες τα έβγαλα και τα ξεπλενα πολύ καλά.
Τα έβρασα 2 φορές για 5 λεπτά με ξυνο λεμόνι και 1 φορά σχετο νερό.
Εβαλα στην κατσαρόλα μου στα 2 κιλά κολοκύθα 2 κιλά ζάχαρη 6 ποτήρια νερό και έβρασα προς το τέλος πρόσθεσα 500 γρ. γλυκόζη 4 βανίλιες και 4 φύλλα αρμπαρόριζα.
Την επόμενη μέρα έβρασα πάλι λίγο για να δέσει το σιρόπι.
Έτοιμο για κέρασμα❣️
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ