Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Γαλατόπιτα με φύλλο από καλαμποκάλευρο !!!


ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ !!!!!! 

Με φύλλο από Καλαμποκάλευρο Γλυκιά.... Και Μέτρια. 

Για να μην φτιάξω 2 χώρισα με ζυμαρακι το ταψί για τους παράξενους τις οικογένειάς. 

Για τα φύλλο 

700 γρ Αλεύρι 

αλάτι 

λάδι 

λίγη ζάχαρη και νεράκι να γίνει ένας πηχτός χυλος. 

Βάζουμε βιταμ στο ταψί και λίγο λάδι και απλώνω το χυλό. 

Σηκώνοντας στις άκρες κοθρω. 

Χωρίζω και το 1/3 του ταψιού με το ίδιο χυλό. 

Για το κουρκούτι 2 λίτρα γάλα ενάμιση στην κατσαρόλα καί το μισό λιώνω 11 κουταλιές της σούπας αλεύρι.βαζω το γάλα στη φωτιά με λίγο αλάτι και όταν πάρει να ζεσταθεί ρίχνω το χυλό με το αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να πήξει. 

.


Κατεβάζω από την φωτιά ρίχνω μία κουταλιά της σούπας βιταμ λίγη ζάχαρη για την μέτρια και 2 αυγά ανακατεύω γρήγορα για να μην ψηθούν τα αυγά. 

Αδειάζω το 1/3 στο χωρισμένων ταψί.

 Ρίχνω την υπόλοιπη ζάχαρη για την γλυκιά και την ρίχνω στο ταψί. 

Κόβω λίγα κομματάκια βιταμ καί λίγο λάδι και ψήνω στους 230 πάνω κάτω για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί το μπομποτα. 

Και τώρα το καλύτερο μου να μαζέψω το κουρκούτι από την κατσαρόλα !!!!!!! Είμαι η μόνη που το κάνει???? Η το κάνετε και εσείς ?????

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Βουλα Πολυζου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ