Λαχταριστό Νηστίσιμο γλυκό με γεύση καρύδας !!!!
Λευκή κρέμα
1 κουτί γάλα καρύδας 400 γρ τσιγκινο
3 κ σ κορν φλάουρ
2 με 3 κ γ μέλι ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε η 3 κσ ζάχαρη
100 γρ νερό
Σκούρα κρέμα
2 κουτια γάλα καρύδας των 400 γρ τσιγκινο σύνολο 800 γρ δηλαδή
3 κ σ μέλι η 3 κσ ζάχαρη
3 κσ κορν φλάουρ
250 γρ κουβερτουρα
100 γρ νερό
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα καρύδας με το μέλι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε στα 100 γρ νερό το κορν φλάουρ και μετά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πήξει η κρέμα αφήνουμε στην άκρη
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα δύο κουτιά γάλα καρύδας το μέλι και στα 100 γρ νερό λιώνουμε το κορν φλάουρ το βάζουμε στην κατσαρόλα να πήξει ρίχνουμε και την σοκολάτα να λιώσει και έχουμε μια σοκολατένια κρέμα την αφήνουμε να κρυώσει
Αλείφουμε με ηλιέλαιο μια φόρμα για ζελέ βάζουμε τη μισή δόση λευκής κρέμας βάζουμε 15 λεπτά κατάψυξη και μετά αδειάζουμε την μισή σοκολατένια κρέμα και συνεχίζουμε κάνουμε 4 στρώσεις εναλλάξ παγώνουμε στο ψυγείο
Για να βγάλουμε το γλυκό από τη φόρμα το βουτάμε σε λεκάνη με καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα θέλει λίγο προσοχή γιατί η σκούρα κρέμα είναι απαλή σαν μους αν θέλετε να γίνει ποιο σφιχτή θα πρέπει να αυξηθεί το κορν φλάουρ δηλαδή να βάλετε 6 κσ στα 100 γρ νερό
Αν σας φαίνεται δύσκολο μπορείτε να το κάνετε σε ταψακι με τη λευκή κρέμα για βάση και την σκούρα από πάνω και ξερή καρύδα για επικάλυψη είναι ιδανικό για τους λάτρεις τις καρύδας .
Εκτέλεση φωτό Βικη Αναματερου ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
