Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Πασχαλινάκουλουράκια με αμμωνία λαγουδάκια !!!!


 
 ·
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΜΩΝΙΑ Λαγουδακια... η αλλιώς κνελια😂😂😂


Υλικα                                                                                                          
225 γρ βουτυρο LURPAK αναλατο.
2,1/2 κουπες του νες ζαχαρη                                                                                     
6 αυγα
1 κουπα φρεσκο γαλα
1,1/2 κουτ του γλυκου αμμωνια
4 βανιλιες
7,1/2 κουπες αλευρι μαλακο
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι ..προαιρετικο..
1/2 κουτα του γλυκου αλατι
1 κροκου αυγου για το αλειμμα.. οχι νερομενο   

                                        
Εκτελεση                                                                                                   
Χτυπηστε την ζαχαρη με το βουτυρο στο μιξερ να αφρατεψει
Προσθεστε τα αυγα και χτυπηστε να ενωθoυν στο μειγμα
Ριξτε την αμμωνια μεσα στο γαλα και ανακατεψτε τη να διαλυθει τελειως
Ριξτε στο μειγμα του βουτυρου το αλατι και τις βανιλιες .και κατοπιν λιγο λιγο το αλευρι εναλλαξ με το γαλα
Ζυμωστε με τον γαντζο οσπου μα πετυχετε μια ζυμη λεια και ελαστικη που να μην κολλαει στα χερια αλλα και να ειναι μαλακια
Πλαστε διαφορα σχεδια που θελετε εσεις ..Αλειψτε με το κροκαδι ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο για 25 λεπτα στους 2ΟΟ...αναλογα βεβαια και με το μεγεθος...Φυλαξτε τα σε κουτι μπισκοτων,διατηρουνται 1 μηνα..!! Για το κουνελακι ....φτιάχνετε μία μακρόστενη λωρίδα την οποία την στρίβετε για σωματάκι φτιάχνεται ένα στρογγυλό για ουρίτσα και για το κεφαλι (αυτιά) φτιάχνεται μία μακρόστενη λωρίδα και κόβεται την μισή με το ψαλίδι για να φτιάξετε τα αυτάκια ....για ματάκι μπορείτε να βάλετε μία μαύρη σταφίδα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ