Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Κίτρινη κολοκύθα γλυκό κουταλιού !!! Απίθανο !!!!



Ποιος να το έλεγε φίλοι μου ότι η μικρή ταπεινή κολοκύθα θα εκανε ενα τοσο ωραίο γλυκάκι!! Κι όμως.... παρόλο που δεν της το 'χα με εντυπωσίασε!!
Στη περιοχή μας δεν χρησιμοποιούμε πολύ στη ζαχαροπλαστική την κίτρινη κολοκύθα,(σε αντιθεση με την ασπρη) στη μαγειρική δε... καθόλου...
Μια φιλη μου από τη Μακεδονία μου εδωσε αυτή την ωραία και πολυ ευκολη συνταγή και νομίζω οτι θα κανω την κίτρινη κολοκύθα... φιλη μου😊😊
Ειναι ενα γλυκακι της ώρας, τρωγεται πολυ ωραία ζεστό με καβουρδισμενο αμυγδαλο ή καρυδι, οπως και κρυο με σαντιγί..

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΛΥΚΟ.

Καθαριζουμε και κοβουμε μεγαλουτσικα κομματια την κολοκύθα. 

Ξεπλενουμε και αφηνουμε λιγο να στεγνωσει.. 

Ριχνουμε σε 1 κιλο 2 ποτηρια ζαχαρη καστανη και 2 βανιλιες. 

Αφηνουμε σκεπασμενο στη κατσαρολα 2 ώρες. 

Το βραζουμε με τα υγρα του μεχρι να μαλακωσει λιγο(περιπου 1 τέταρτο)
Μετα το απλωνουμε στο ταψι και το ψηνουμε μεχρι να μελωσει...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Ρουλα Λυρου Οι Χρυσοχέρες-ηδες