Πιταράκια νησιώτικα..και δεν σταματάς να τρως !!!! Εύκολα και πεντανόστιμα !!
Υλικα για 20 πιταρακια..
Γέμιση
1 Κρεμμυδι τριμμενο στο χοντρο του τριφτη
300 γρ τυρι φετα τριμμενο στο χοντρο του τριφτη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο .
1 κουτ του γλυκου αλατι .!!
Φύλλο
2 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
1/4 κουπας ελαιολαδο
1 ποτηρι χλυαρο νερο
Λαδι για το τηγανι..!!
.
Εκτέλεση..!!
Ανακατευεται το τυρι με το κρεμμυδι κ δυοσμο
Ανακατευεται το αλευρι με το λαδι το αλατι το χλιαρο νερο
Ανοιγουμε ενα λεπτο φυλλο και με την βοηθεια ενος πιατου η μπολ κοβουμε στρογγυλα κοματια ζυμης
Μοιραζουμε την γεμισει στα φυλλα και κλεινουμε τα πιταρακια πατωντας τις ακρες με ενα πιρουνι.
Τηγανιζουμε σε μετρια φωτια μεχρι να ροδισουν και να κανει η ζυμη φουσκαλες..!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ