Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Μπακαλιάρος με κουρκούτι τραγανός και αφρός !!!!

.


 Σήμερα λαχτάρισα μπακαλιάρο με μπρόκολο ...΄Με πολύ απλό τρόπο έγινε σούπερ κριτσανιστός  αφρός σκέτος !!!!

Υλικά 

1 πακέτο μπακαλιάρο παστό αλλά ξαλμυρισμένο έτοιμο κατεψυγμένο στα σούπερ μάρκετ υπάρχει.

Κουρκούτι 

1 μπύρα 

αλεύρι 

λίγο αλάτι 

νερό 

ελαιόλαδο .

,



Ξεπάγωσα σε θερμοκρασία δωματίου τον μπακαλιάρο.

Σε ένα μπολ άδειασα την μπύρα -1 μπουκάλι αγόρασα- και έριξα αλεύρι τόσο όσο να γίνει παχύρευστος χυλός .

Εβαλα και ελάχιστο αλάτι και ανακάτεψα .

Εβγαλα από τον ξεπαγωμένο μπακαλιάρο το δέρμα του τον ξεφλούδισα σε κομμάτια ..ότι μου βγήκε σε πιο μικρά κομματάκια το κράτησα και αυτό .

.



Τα έριξα ολα μέσα στο χυλό .

Ανακάτεψα .

Εβαλα το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί αρκετά .

Επαιρνα κουταλιές στα πιο ψηλά κομματάκια ... και κομμάτι στα πιο μεγάλα και τα τηγάνισα μέχρι να χρυσαφίσουν και να ψηθούν καλά .

Μπρόκολο 

Για να σας γίνει καταπράσινο βάζετε νερό με αλάτι να βράσει και όταν το πλύνετε κ το χωρίσετε σε μπουκετάκια θα το ρίξετε σε νερό που βράζει και δεν θα το σκεπάσετε μέχρι να βράσει .

Υπέροχα και τα δύο δαγκωνιά και κρατς ο μπακαλιάρος  τόσο απλά και τόσο πολύ νόστιμα !!!!

Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ