Σήμερα λαχτάρισα μπακαλιάρο με μπρόκολο ...΄Με πολύ απλό τρόπο έγινε σούπερ κριτσανιστός αφρός σκέτος !!!!
Υλικά
1 πακέτο μπακαλιάρο παστό αλλά ξαλμυρισμένο έτοιμο κατεψυγμένο στα σούπερ μάρκετ υπάρχει.
Κουρκούτι
1 μπύρα
αλεύρι
λίγο αλάτι
νερό
ελαιόλαδο .
,
Ξεπάγωσα σε θερμοκρασία δωματίου τον μπακαλιάρο.
Σε ένα μπολ άδειασα την μπύρα -1 μπουκάλι αγόρασα- και έριξα αλεύρι τόσο όσο να γίνει παχύρευστος χυλός .
Εβαλα και ελάχιστο αλάτι και ανακάτεψα .
Εβγαλα από τον ξεπαγωμένο μπακαλιάρο το δέρμα του τον ξεφλούδισα σε κομμάτια ..ότι μου βγήκε σε πιο μικρά κομματάκια το κράτησα και αυτό .
.
Τα έριξα ολα μέσα στο χυλό .
Ανακάτεψα .
Εβαλα το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί αρκετά .
Επαιρνα κουταλιές στα πιο ψηλά κομματάκια ... και κομμάτι στα πιο μεγάλα και τα τηγάνισα μέχρι να χρυσαφίσουν και να ψηθούν καλά .
Μπρόκολο
Για να σας γίνει καταπράσινο βάζετε νερό με αλάτι να βράσει και όταν το πλύνετε κ το χωρίσετε σε μπουκετάκια θα το ρίξετε σε νερό που βράζει και δεν θα το σκεπάσετε μέχρι να βράσει .
Υπέροχα και τα δύο δαγκωνιά και κρατς ο μπακαλιάρος τόσο απλά και τόσο πολύ νόστιμα !!!!
Καλή όρεξη !!!