Πιτούλες αφράτες με τυρί ή και σκέτες...τις αγαπάμε όλοι !!!!
Υλικά
250 γρ. νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 και 1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
450 γρ. περίπου δυνατό αλεύρι ώστε η ζύμη να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, μαγιά και ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά.
Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει και έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλίτσες.
Ανοίγουμε την καθεμία με τον πλάστη και αν θέλουμε να βάλουμε τυρί ανοίγουμε με τον πλάστη λίγο βάζουμε 1 κ.σ. τριμμένο τυρί, κλείνουμε καλά και ανοίγουμε ξανά και κάνουμε λεπτές πιτούλες. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά από τις δύο πλευρές αφού ρίξουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Χρυσανθη Μιχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ