Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Κίντερ ντέλις γίγας !!!!


 

Κίντερ ντέλις γίγας !!!! Τα παιδάκια θα ξετρελαθούν !!!!


ΥΛΙΚΑ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγά
80 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν παουντερ
40 γρ κακάο
150 γρ ζάχαρη
2 βανιλιες
ΣΙΡΟΠΙ
100 γρ ζάχαρη
150 γρ νερό
Βράσιμο 2 λεπτά από το σημείο βρασμού
ΓΕΜΙΣΗ
250 γρ μασκαρπόνε
150 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
90 γρ ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια υγρή βανίλια
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200γρ κουβερτούρα
300 γρ μερέντα
50 ml ηλιέλαιο.



ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν, ρίχνουμε και την βανίλια.
Έχουμε κοσκινισει το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν παουντερ και το ρίχνουμε σιγά σιγά στα  αυγά ανακατεύοντας απαλά, ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 25 με 30 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε δύο δίσκους.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και την βανίλια  έως ότου γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε  το μασκαρπόνε και χτυπάμε να αφρατεψουν.
Βάζουμε σε μια πιατέλα τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι,  αλείφουμε  με  σιρόπι, απλώνουμε την κρέμα σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο, αλείφουμε με σιρόπι και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν μαρι,  προσθέτουμε το ηλιέλαιο,  την μερέντα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθουν. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε πάνω την λιωμένη σοκολάτα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Litsa Kokkoni  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ