Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Ρεβανί...Με κρέμα !!!!


💕 Ρεβανί...Με κρέμα. 💕

Τα υλικά που θα χρειαστούμε

 7 Αυγά
 150 γρ αλεύρι.
 100 γρ ζάχαρη
 100 γρ σιμιγδάλι ψιλό..
 1 μπεικιν βανίλια.. λίγο αλάτι.

Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη.
 4 ποτήρια του νερού νερό.
 100 γρμ βούτυρο
Φλούδα από ένα λεμόνι 🍋
 Χυμό λεμονιού
2 ξυλάκια κανέλας
 Βανίλια.

Κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο.
125 γρ κορν φλαουτ. Βανίλια
Μισό ποτήρι του νερού ζάχαρη
 1 βανίλια

Για την διακόσμηση
 Φυστίκι. Αιγίνης
 Κανέλα.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το σιρόπι για δέκα λεπτά. Και στο τέλος προσθέτουμε το φρέσκο' βούτυρο. Το αφήνουμε τα κρυώσει

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη. Και σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά
Το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί
Διαστάσεις (34/24) ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Για μισή ώρα
Αφού ψηθεί το σιροπιάζουμε ζεστό το γλυκό κρύο το σιρόπι.
Το αφήνουμε τα απορροφήσει. Για Λίγες ώρες .
Ετοιμάζουν την κρέμα με τα παραπάνω υλικά. Στην φωτιά ανακατεύοντας σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά. Και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό. Διακοσμούμε.
Αν θέλουμε και με μια μπάλα παγωτό .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Κατερινα Στεργιου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ