Είπα να φτιάξω ένα ανοιξιάτικο φαγητό που έφτιαχνε η πεθερά μου ! Αρνάκι με αγκινάρες και κολοκυθάκια αυγολέμονο!
Υλικά:
δύο κιλά αρνάκι σπάλα
δέκα κρεμμύδακια φρέσκα,
δέκα αγκινάρες,
μισό κιλό κολοκυθάκια μικρά,
μάραθο,
ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι,
ένα ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
Εκτέλεση:
Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα, ροδιζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, το βγάζουμε έπειτα και το βάζουμε σε πιατέλα,στο ίδιο λάδι, τσιγάρο ζούμε ελαφριά της αγκινάρες, και τα κολοκυθάκια,τα βάζουμε σε μια δεύτερη πιατέλα, χύνουμε το λάδι ,και βάζουμε καινούργιο, εκεί βάζουμε τα κρεμμύδια τα φρέσκα ψιλοκομμένα όλα και λίγο από το πράσινο φυλλο τους , μετά βάζουμε το κρέας, αλατοπιπερο,και το σβήνουμε με το κρασί , αφήνουμε να εξατμιστεί,και μετά βάζουμε το μάραθο και ένα ποτήρι νερό ( για την χύτρα) βράζουμε το αρνί για 15' με 20' στην χύτρα, έπειτα βάζουμε τα κολοκυθάκια και τις αγκινάρες, στα μεσοδιαστήματα, χωρίς να ανακατεύουμε, μετά το βράζουμε για αλλά 10' και στο τέλος το αυγοκοβουμε, συνοδεύεται καταπληκτικά με άσπρο κρασί μοσχοφίλερο!
Συνταγή από κυρία Ξένια Δάρρα οι χρυσοχερες-ηδες
