..
Μπιφτέκια γεμιστά,αφράτα και λαχταριστά,που λιώνουν στο στόμα, αφήνοντας μια ξεχωριστή γεύση με τη ζουμερή γέμιση τους και πατατούλες σαν τηγανιτές στο φούρνο, σας προτείνω να δοκιμάσετε..!!
Για τα μπιφτέκια:
1 κιλό κιμάς ανάμεικτος χοιρινός-μοσχαρίσιος
2 αυγά (το ένα μόνο ο κρόκος), μαϊντανό, 1 μέτριο κρεμμύδι, πιπέρι,αλάτι, θυμάρι, ρίγανη, 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, 1 ντομάτα μέτρια αλεσμένη, 2 κσ. βαλσάμικο ξύδι, τριμμένη γαλέτα ή ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, όσο χρειαστεί να δεσουν τα υλικά.
Για τη γέμιση:
Ότι τυρί επιθυμείτε, απλά να μην είναι πολύ λεπτό (εγώ έβαλα γραβιέρα Κρήτης)
Ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες .
Τα ανακάτεψα να ενωθούν και έβαλα το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.
Άνοιξα μια αρκετή ποσότητα μίγματος κιμά και στη μέση έβαλα το τυρί,μια λεπτή φέτα ντομάτας και προσεκτικά έκλεισα το μπιφτέκι ,για να παραμείνει μέσα η γέμιση.
Σας έχω βάλει φώτο.
Έφτιαξα και τα υπόλοιπα τα έβαλα σε σχάρα με αντικολλητικό χαρτί,τα άλειψα με ελαιόλαδο και τα έψησα στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές γυρίζοντας τα ανάποδα.
..
....Για τις πατάτες:
Καθάρισα, έπλυνα και στέγνωσα καλά με χαρτί κουζίνας 5 μεγάλες πατάτες.
Πάνω σε δίσκο κοπής τις έκοψα ομοιόμορφα σε μακρόστενα κομμάτια, όπως τις τηγανιτές.
Τις έβαλα σε λεκάνη και πρόσθεσα αλάτι,πιπέρι, πάπρικα, κουρκουμά, λίγη ρίγανη και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Τις ανακάτεψα και τις τοποθέτησα τη μία δίπλα στην άλλη, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
Τις έψησα στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Συνταγή από κυρία Αννα Καλλεργη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ