Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021

Λυχναράκια από Κρήτη με αγάπη !!!


Τα αγαπημένα μας λυχναράκια!!!


Μείγμα μυζήθρας
2 κιλά μυζήθρα...(ανθότυρο νωπό)
2 αυγά
4 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι βανίλια εκχύλισμα
Ζυμάρι
11/2 κούπα ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
320 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος Κέρκυρας
320 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
Μία κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι σόδα
Το χυμό μισού λεμονιού
800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

.



Εκτέλεση
Χτυπάμε Το βούτυρο με τη ζάχαρη...* Εγώ βάζω μία συσκευασία βούτυρο και Συμπληρώνω με 70 γραμμάρια ελαιόλαδο....*προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα... Κατόπιν αραιώνουμε στο χυμό λεμονιού τη σόδα ρίχνουμε και τη βανίλια το γιαούρτι και το αλεύρι λίγο λίγο... Το ζυμάρι πρέπει να είναι πολύ μαλακό και να κολλάει λίγο στα χέρια... Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για καμιά ωρίτσα...
Ανακατεύουμε και τα υλικά της μυζήθρας πολύ καλά ...ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια.. μέχρι 2 τεμάχια βάζουμε ένα κουταλακι  γεμάτο στο κέντρο το παίρνουμε στο χέρι μας και το τσιμπάμε γύρω-γύρω τραβώντας το προς τα μέσα... Χτυπάμε 1 κρόκο με μία κουταλιά νερό αυγώνουμε τα λυχναράκια πασπαλίζουμε με κανέλα στο κέντρο που είναι η μυζήθρα και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά στους 180 βαθμούς!!! Είναι θαυμάσια εξαιρετικά για αυτό και τα κάνω κάθε χρόνο οι δικοί μου τρελαίνονται και όσοι τα έχουν δοκιμάσει!!! Και του χρόνου με υγεία φίλοι μου ❣❣
Μόλις βγάλουμε ζεστά τα λυχναράκια από το φούρνο τα καλύπτουμε με φύλλα νερατζιάς και λεμονιάς και σκεπάζουμε για λίγη ώρα με μία πετσετούλα καθαρή... Παίρνουν ένα πάρα πολύ όμορφο άρωμα!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ