Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και ανανά!!!
1 πακέτο πτι μπέρ
1 κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια με το ανάλογο γάλα
1 κρέμα γάλακτος 200 ml
1 κουτί ζελέ ανανά (2 φακ)
1 κονσέρβα ανανά
Λίγο γαλα
Εκτέλεση
Φτιάχνω την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να κρυώσει. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.Σε ένα ποτήρι βραστό νερό Ρίχνω το ένα φακελάκι ζελέ ανακατέυω να διαλυθεί καλά και αφήνω να κρυώσει.Οταν έχουν κρυώσει όλα αναμυγνειω την κρέμα με την σαντιγί και τον ζελέ και μερικά κοματια από την κονσερβα που τα έχω ψιλοκοψει.
Στρώνω σε μια φόρμα με τσέρκι 26 εκ τα μπισκότα που τα έχω βουτήξει σε λίγο γάλα 2 σειρές.Απο επάνω βάζω την κρέμα και το αφήνω στο ψυγείο να παγώσει.Εντωμεταξυ φτιάχνω το άλλο φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και βάζω στο ψυγείο να παγώσει λίγο και να γίνει σαν μέλι.
Στρώνω φέτες ανανά από επάνω και μετά με κουτάλα Ρίχνω σιγά σιγά τον ζελέ.Αφηνω τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει καλά!! Καλή επιτυχία !!!!
Συνταγή από κυρία Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ