Βέρο Ραβανί Βεροίας με παγωτό βανίλια ... το απόλυτο (αυθεντικό) καλοκαιρινό γλυκό !!!
Υλικά:
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
1/2 κγ μπέικιν
1/2 κγ σόδα μαγειρική
1/2 κγ μαστίχα τριμμένη (προαιρετικά)
Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη καλά και μετά προσθέτουμε όα τα υπόλοιπα υλικά .
Αδείαζουμε σε φόρμα ή ταψάκι περασμένο με λίγο λάδι ..ψήνουμε 180° - 35' ταψί 20Χ25
Σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Φλούδα λεμονιού
... βράσιμο 10' ...
και ... ζεστό Ραβανί - καυτό σιρόπι ...
Καλή επιτυχία!
Συνταγή φωτό εκτέλεση από κυρία Siarka Sofia