Γιαουρτογλυκό με κεράσια!!!Ελαφρύ και δροσερό!!!
Υλικά!!!
1 πακ μπισκότα digestive
60 γρ βουτηρο λιωμμένο
700 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 φακελάκια ζελέ κεράσι
1/2 φλ γλυκό κεράσι ψιλοκομμένο + 2 κ.σ από το σιρόπι
Μια χούφτα φρέσκα κεράσια καθαρισμένα από το κουκούτσι και κομμένα στην μέση.
Εκτέλεση
Τρίβω τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατέυω με το λιωμμένο βουτηρο. Τα στρώνω σε μια φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι 24εκ και πιέζω να πάει παντού.Βαζω στο ψυγείο 10 λεπτά να σφίξει. Σε ένα μπολ χτυπάω με σύρμα το γιαούρτι με το σιρόπι και το ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού προσθέτω το ένα φακελάκι ζελέ που το έχω διαλύσει με ένα ποτήρι ζεστό νερό και αφήσει να κρυώσει.Ανακατευω καλά.Αφηνω μισή ώρα στο ψυγείο την κρέμα να σφίξει λίγο και μετά την στρώνω πάνω από το μπισκότα. Αφήνω 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.Αφου έχει παγώσει η κρέμα φτιάχνω το υπολοιπο φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφήνω στο ψυγείο μισή ώρα περίπου να κρυώσει. Στρώνω τα φρέσκα κεράσια πάνω από την κρέμα και μετά σιγά σιγά με μια κουτάλα βάζω τον ζελέ.Αφηνω να παγώσει καλά!!! Καλή επιτυχία!!!
Συνταγή από κυρία Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ