Κουλουράκια Θεσσαλονίκης για το πρωινό μας σήμερα ζεστά ζεστά!!
Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φακ μαγιά
2 κ.σ ζάχαρη
1 .5 κ.γ αλάτι
1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
500 γρ αλεύρι σκληρό
Σουσάμι
Νερό
2 κ.σ μέλι
Εκτέλεση!
Βάζω το χλιαρό νερό με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατεύω καλά και αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μετά προσθέτω το λάδι και το αλεύρι μαζί με το αλάτι ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.Το βάζω σε ένα λαδωμένο ελαφρά λεκανακι σκεπάζω και αφήνω να φουσκώσει.
Χωρίζω την ζύμη σε 8 μπαλάκια .Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης το κάνω κορδόνι και το κλείνω.Μερικά τα έκανα 2 κορδόνια και τα έπλεξα!
Έβαλα δύο ποτ νερό και μέσα ανακάτεψα το μέλι. Τα πέρασα πρώτα στο νερό μετά στο σουσάμι και τα έβαλα σε λαδόκολλα! Τα άφησα να φουσκώσουν πάλι μισή ώρα και μετά τα έψησα στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Συνταγή από κυρία Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχερες-ηδες