Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Ναπολέων !!!


Ναπολέων!!

Υλικά για το φύλλο

1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 μπέικιν
1 βανίλια
2 αβγά
6 κούπες αλεύρι

Εκτέλεση για τη ζύμη
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, τη βανίλια, το μπέικιν και τέλος το αλεύρι. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο παραπάνω αλεύρι μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Χωριστε σε 4 μπάλες τη ζύμη, ανοίξτε φύλλο τη κάθε μπάλα, πολύ λεπτό και τρυπήστε όλη την επιφάνεια με ένα πηρούνι. Ψήστε στους 180 βαθμούς για δέκα λεπτά περίπου. Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, σκεπαστε με πετσέτα τα φύλλα για να μην ξεραθούν. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ.

Υλικά για τη κρέμα

1 Κάστερ μπαουντερ
1 1/2 κιλό γάλα
3 κούπες ζάχαρη
4 κσ κακάο

Εκτέλεση για τη κρέμα
Βάλτε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη, από το γάλα κρατήστε λίγο για να ανακατέψετε το Κάστερ μπαουντερ με το κακάο. Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει ρίξτε το Κάστερ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεψτε μέχρι η κρέμα να πήξει.

Συναρμολόγηση
Βάλτε ένα φύλλο κάτω, κρέμα σοκολάτας και συνεχίστε μέχρι το τέλος, πάνω από το γλυκό στρώνουμε πάλι κρέμα σοκολάτας και στολίζουμε με ινδοκαρυδο.

Ινδοκαρυδο για το στόλισμα !
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Theodwra Kermeniwth οι χρυσοχερες-ηδες