Πάστα Σεράνο όπως παλιά, μιας ωραίας εποχής, αυτής του παλιού ζαχαροπλαστείου!!! ❤
Παντεσπάνι
9 αβγα
270γρ ζαχαρη
2γρ αλατι
2 βανιλιες
100γρ κορν φλαουερ
100γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
50γρ κακαο
40γρ βουτυρο λιωμενο
Ιταλικη μαρεγκα (κιγιε)
40γρ νερο
180γρ ζαχαρη
15γρ γλυκοζη
3 ασπραδια
Μους σερανο
270γρ κουβερτουρα λιωμενη
600γρ φυτικη σαντυγι ελαφρως χτυπημενη
120γρ φυτικη σαντυγι ρευστη
Ιταλικη μαρεγκα 1 δοση
1 βανιλια
Εκτελεση παντεσπανι σε τσέρκι 30χ35
Χτυπαμε τα αβγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν, αλατι, βανιλιες, επειτα ριχνουμε 2 φορες κοκκινισμενα αλευρι, κορν φλαουερ κι κακάο, ανακατευουμε με μια τρυπητη κουταλα κι τελος το βουτυρο. Εψησα στους 200 βαθμους για 35 λεπτα περιπου πανω κατω αντιστασεις. Εβγαλα 2 παντεσπανια.
Εκτελη μους
Ριχνουμε μεσα στη μαρεγκα 120γρ σαντυγι ρευστη, τη κουβερτουρα, τη βανιλια κι τελος τη σαντυγι ελαφρως χτυπημενη.
Ιταλικη μαρεγκα
Σε ενα καταρολακι βραζουμε το νερο, τη ζαχαρη κι τη γλυκοζη μεχρι να ερθουν σε θερμοκρασια 120 βαθμους, χτυπαμε ελαφρως τα ασπραδια κι μολις το σιροπι γινει, το ριχνουμε βροχιδον μεσα στα ασπραδια κι χτυπαμε για αλλα 10-15 λεπτα να γινει μια αφρατη μαρεγκα.
Στόλισμα
Κερασάκι γλασσε
Μους Σερανο, σαντυγί
Σιροπιασα με γάλα
Το γλυκό πάντα σε κουτί τούρτας, διατηρείτε μέρες στο ψυγείο!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Theodwra Kermeniwth Οι Χρυσοχερες-ηδες