Πάστα με γλάσο καθρέφτη, πρώτη φορά που φτιάχνω το γλάσο αυτο, νομίζω ότι έχει πετύχει!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Υλικα
Παντεσπάνι
9 αβγα
270γρ ζαχαρη
2γρ αλατι
2 βανιλιες
100γρ κορν φλαουερ
100γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
50γρ κακαο
40γρ βουτυρο λιωμενο.
,,
Εκτελεση παντεσπανι σε τσέρκι 30χ35 (τοποθετημένο μέσα στο ταψί).
Χτυπαμε τα αβγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν, αλατι, βανιλιες, επειτα ριχνουμε 2 φορες κοκκινισμενα αλευρι, κορν φλαουερ κι κακάο, ανακατευουμε με μια τρυπητη κουταλα κι τελος το βουτυρο. Εψησα στους 200 βαθμους για 35 λεπτα περιπου πανω κατω αντιστασεις. Εβγαλα 3 παντεσπανια. Το εψησα κι μετά το χώρισα στα τρία! Χρησιμοποίησα μόνο τα δύο παντεσπάνια!
Υλικά για τη μους
1000γρ φυτική σαντιγί (πράσινο κουτί)
600γρ αλειμμα sissini κρέμα κακάο με φουντούκι
Θα το βρείτε στα Μάρκετ Ιν και στον Σκλαβενίτη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί μέχρι να σφίξει, λιώνουμε το αλειμμα σε μπαιν μαρί και το προσθέτουμε στη σαντιγί. ΠΡΟΣΟΧΗ θέλει πολύ λίγο ανακάτεμα με μια μαρίζ γιατί η σαντυγι κόβει. Το πολύ 10 δευτερόλεπτα.
Υλικά για το σιρόπι
200γρ ζάχαρη
200ml νερό
Λίγο χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε για 3 λεπτά κι στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Υλικά για το γλάσο καθρέφτη
20γρ φύλλα ζελατίνης
300γρ γλυκόζη
300γρ ζάχαρη
150γρ νερό
200γρ ζαχαρουχο
300γρ κουβερτουρα
Εκτέλεση
Μουλιαζουμε τη ζελατίνη σε νερό να μαλακώσει. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη κι τη γλυκόζη. Μόλις φτάσει στους 104 βαθμούς κατεβάζουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης κι τα προσθέτουμε μαζί με το ζαχαρουχο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το περνάμε από σίτα για να φύγουν οι φυσαλίδες. Μόλις το γλάσο κατέβει στους 32 βαθμούς γλασαρουμε το γλυκό.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Theodwra Kermeniwth Οι Χρυσοχερες-ηδες