Φραουλόπιτα με κρέμα πατισερί 🍓🍓🍓🍓
Kostantinas Kitchen η κυρία το έφτιαξε με κεράσι κονσέρβα 400 γρ που έχει έτοιμο στο μάρκετ εγώ το έφτιαξα με μαρμελάδα φράουλα δική μου και φρέσκιες φράουλες!
Κέικ
250 γρ φαρινα απ'
200 γρ ζάχαρη
2 αυγά
100γρ γάλα
100 γρ σπορελαιο
1 σφηνάκι νερό
Ξύσμα 1 λεμονιού
Κρέμα
250 γρ γάλα φρέσκο
50 γρ ζάχαρη
20 γρ κορν φλάουρ
1 αυγό
20 γρ βούτυρο
50 γρ κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
400 γρ μαρμελάδα φράουλα
Λίγες φρέσκιες φράουλες
Η μία κομπόστα κεράσι 400 γρ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το αυγό το κορν φλάουρ και λίγο από το γάλα και ανακατεύουμε σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το ρίχνουμε στο σκεύος με το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια και το αφήνουμε να κρυώσει
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ ρίχνουμε το λάδι το γάλα το σφηνάκι το νερό το ξύσμα και το αλεύρι κοσκινισμένο τα ανακατεύουμε ελαφρά
Αφού η κρέμα έχει κρυώσει προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος
Σε ταψί η φόρμα 26 εκατοστά που έχουν βάλει αλεύρι και βούτυρο ρίχνουμε το μείγμα του κέικ βάζουμε κυκλικά με κουτάλι η με κορνέ την κρέμα και ενδιάμεσα στα κενά την μαρμελάδα
Ψήνουμε αντιστάσεις 180 βαθμούς 40 με 45 λεπτά.
Εκτέλεση φωτό από κυρία Βικη Αναματερου ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
