Το ποιο ζουμερο αφράτο και νόστιμο ρεβανί πορτοκαλιού 🍊🍊🍊 που έχω δοκιμάσει συνταγή
Tzeni Tsanaktsidou.
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γιαούρτι
1 ποτήρι σπορελαιο
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό η ψιλό
1 φάκελο μπεικιν
1 βανίλια
1 κουταλια ξύσμα πορτοκαλιού
Το ποτήρι να είναι 250 γρ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν αρκετά ρίχνουμε το γιαούρτι το λάδι και σιγά σιγά το αλεύρι εγώ το έβαλα κοσκινισμένο το σιμιγδάλι το μπεικιν τη βανίλια και το ξύσμα και ανακάτεψα με τη μαριζ για να μην χάσει τον όγκο του
Λαδωνουμε ένα ταψί 28 εκ ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε 180 βαθμούς αντιστάσεις 35 λεπτά
Όταν το βγάζουμε μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε πάνω στο γλυκό 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού που το έχουμε σουρωσει
Σιρόπι
3 ποτήρια νερο
3 ποτήρια ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι
Βράζουμε λίγο το σιρόπι και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό το ρίχνουμε μετά το χυμό πορτοκαλιού στο γλυκό μας την δεύτερη μέρα το έβαλα στο ψυγείο και ήταν καταπληκτικό
Εκτέλεση φωτό από κυρία Βικη Αναματερου ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
