Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Παγωτό "Black Forest"!!!


 Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.

Παγωτό "Black Forest"..Σκέφτεστε κάτι καλύτερο?
Μια συνταγή χωρίς παντεσπάνι, αλλά με βάση γκαναζ!
Υλικά :

Για την βάση θα χρειαστούμε!
500 ml κρέμα γάλακτος πλήρες
500 γρ κουβερτούρα υγείας #sisinni
2 συσκευασίες μπισκότα σοκολάτα

Για την κρέμα παγωτό θα χρειαστούμε!
1 συσκευασία των 2 φακέλων έτοιμη σαντιγί
400 ml φρέσκο γάλα παγωμένο πλήρες
Γλυκό κουταλιού βύσσινο (η ποσότητα κατά προτίμηση!)
Γαρνιρουμε με τριμμένη σοκολάτα και γλυκό βύσσινο

Τρόπος παρασκευής :

Βάση :Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά την γκαναζ ώστε να ομογενοποιηθουν κρέμα και σοκολάτα και να γυαλίσει! Θρυμματιζουμε τα μπισκότα και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα. Απλώνουμε σε ταψί η τσέρκι η τάπερ και βάζουμε κατάψυξη για μισή ώρα, να σφίξει.
Τώρα για την κρέμα παγωτό :Χτυπάμε με μίξερ το περιεχόμενο των φακέλων με το γάλα μέχρι να πήξει καλά η σαντιγί. Προσθέτουμε το γλυκό κουταλιού βύσσινο και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφού βγάλουμε την βάση γκαναζ από καταψυξη και έχει σφίξει απλώνουμε και εκεί λίγο από το γλυκό κουταλιού και μετά καλύπτουμε με την κρέμα παγωτό! Τρίβουμε αρκετή σοκολάτα κουβερτουρα στολίζουμε με βύσσινο και κατάψυξη για περίπου 8 ώρες!Λίγο πριν σερβίρουμε αφήνουμε εκτός κατάψυξης για λίγο ώστε να μπορεί να βγει κομμάτι!
Καλή απόλαυση!
ΑΠΟ Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook