''ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ"
Υπέροχη συνταγή που πραγματικά θα ενθουσιάσει όλους στην οικογένεια!
Δοκιμάστε την!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ:
1 πακέτο φύλλλο κρούστας Zest Familia
4 αυγά
200 γρ.γιαούρτι πληρες
200γρ.μαργαρινη Bella με βούτυρο
50 ml καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανιλιες
100 γρ. ζάχαρη
ξύσμα απο 2 πορτοκαλια
2 κουταλιες μαρμελαδα πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
600γρ.ζάχαρη
450 ml νερό
500 ml χυμο πορτοκαλιου
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Με ενα μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες το φύλλο.Τα ξεχωρίζουμε καλά να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους και τα βάζουμε σε ένα ταψί μεγάλο.Το βάζουμε στους 180 βαθμους για 10-15 λεπτα να ξεραθούν λιγο.
Σ ενα μπολ χτυπάμε με σύρμα η το μιξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά,το γιαούρτι,την μαρμελάδα το ξύσμα,το καλαμποκέλαιο, το μπεικιν,και της βανιλιες να γίνουν μια κρέμα.Προσθέτουμε τα φύλλα λίγα λίγα ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να ρουφήξουν όλη την κρέμα.Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αερα για 40 λεπτά περίπου να παρει χρώμα.Οσο ψήνετε το γλυκό φτιάχνουμε το σιρόπι ,βαζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βραζουμε 8-10 λεπτά περίπου.Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι.