ΕΛΙΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ.❤️
Το φαγακι του φτωχού
Συνταγή από την κατοχή, μου την είχε μάθει ο συγχωρεμένος πατερας μου.!!
Κόβουμε 5-6 κρεμμύδια σε ροδέλες στο τηγάνι,αφήνουμε να μαραθούν και να ροδίσουν πολύ καλά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα ξανθό,ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι 2-3 δαφνόφυλλα 3-4 μπαχάρια 2 κουταλιές σούπας πελτέ και διαλύουμε μέσα στο τηγάνι να καβουρδιστεί και ο πελτές, ρίχνουμε νεράκι και ελιές τις μαύρες τις ζαρωτες, [θρούμπες] η άμα έχετε χαμάδες η αλλιώς καλαμον..Αν βάλετε καλαμών οι αλλες ελειες βράστε πρώτα σε λίγο νεράκι για 5 λεπτα να φύγει η σπιρτάδα τους ..Αφήνουμε περίπου είκοσι λεπτά ,ανακατεύουμε ανά διαστήματα αν χρειαστεί συμπληρωνουμε λιγο νεράκι,Δεν θέλουμε και πολλά ζουμιά στο τέλος μέσα στο τηγάνι μας ,Όταν δέσει η σάλτσα σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και 1 καρβελι ζεστό ψωμί...!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ