Γαλατόπιτα η παραδοσιακή ! Συνταγή για ένα μεγάλο ταψί κουζίνας
5 με 6 φύλλα χειροποίητα (αγοράζετε αν δεν ξέρετε ν ανοίγετε )
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα πρόβειο
700 ml γάλα αγελαδινό
5 με 6 κ.σ ζάχαρη (αυξομειώνεται ανάλογα τα γούστα)
1 κούπα μεγάλη( τύπου νες καφέ) γεμάτη αλεύρι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα σκόνη κανέλλα
2 κ σ ελαιόλαδο (το προτιμώ απ' τη μαργαρίνη)
2 αυγά
Και για την κάλυψη κρέμας άλλα 2 αυγά!
Ζεσταίνουμε το μισό γάλα
.
Στο άλλο μισό δυαλύουμε καλά το αλεύρι δουλεύουμε με σύρμα χειρός .
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι στο γάλα, και ρίχνουμε και τον χυλό που δουλέψαμε!
Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε έως χυλώσει
η κρέμα μας!
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο ,τη βανίλια και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα 2 αυγά και τα προσθέτουμε από ψηλά σιγά σιγά ανακατεύοντας συγχρόνως την κρέμα !
Σκεπάζουμε με το καπάκι,και ανοίγουμε τα φύλλα .
Τα λαδώνουμε και στρώνουμε σε λαδωμένο η βουτυρωμένο ταψί τριγύρω ,αφήνοντας τα να εξέχουν λίγο για την κόρα!
.
Ρίχνουμε επάνω την κρέμα ,ισιώνουμε καλά και γυρίζουμε τις κόρες επάνω στην κρέμα !
Χτυπάμε τ άλλα 2 αυγά και περιχύνουμε αλείφουμε την κρέμα μ αυτά ,και λίγο τις κόρες επίσης!
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 45'
Περιμένουμε να κρυώσει να κόβεται😂 και ...κόβουμε απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Bάνα Ντελή Μαγειρέματα "Deli"cious!