Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Στιφάδο μοσχαράκι !!!


 ...

ΣΤΙΦΆΔΟ ΜΟΣΧΆΡΙ  !!!

Έκοψα το κρέας σε μικρά κομμάτια, το έβαλα στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο, αλάτι,ψυλοκομμενο κρεμμύδι, το σόταρα και από της δύο μεριές, και του έβαλα ένα ποτήρι του κρασιού άσπρο κρασί. Πρόσθεσα κόκκους μπαχάρι και 1 ξυλακι κανέλα.  
Όταν εξατμίστηκε το κρασί , χαμήλωσα την φωτιά και έβαζα λίγο, λίγο το νερό μέχρι να τσιμπιετε.
Είχα καθαρίσει τα κρεμμύδια τα είχα βάλει στο νερό , για να χάσουν λίγο την σπιρτάδα τους,τα έβγαλα από το νερό τα πρόσθεσα στο κρέας μαζί με την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, κύμινο, πιπέρι και φύλλα δάφνης, το άφησα ψήθηκε σε χαμηλή θερμοκρασία για να γίνει η σάλτσα πολύ ωραία. Πέντε λεπτά πριν του σβήσω τουέβαλα 1 κουταλιά της σούπας ξύδι !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Giannis Artemis PeteinarakisΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ