Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Κέικ κακάο με άρωμα πορτοκαλιού !!!



ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΆΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΎ 🍊

ΥΛΙΚΆ

1 βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
5 αυγά ( 2 ώρες έξω από το ψυγείο)
Μισό ποτήρι του νερού χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Μισό ποτήρι του νερού γάλα φρέσκο
1 μπέικιν
1 φαρίνα

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

χτυπάω στο κάδο του μίξερ το βιταμ με την ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατεψουν, προσθέτω τα αυγά ένα,ένα. Εναλλάξ βάζω το χυμό πορτοκαλιού με το γάλα και το αλεύρι,το μπέκιν , και τέλος το ξυσμα από το πορτοκαλι.
Βάζω το ένα τεταρτο από το μείγμα στην βουτυρωμενη και αλευρωμενη φόρμα,το άλλο τεταρτο σε ένα βαθύ πιάτο, και το υπόλοιπο πο έμεινε στο μίξερ το χτυπώ με 2 κσ κακάο.
Προσθέτω το καφέ μείγμα και αυτό στην φόρμα , και τελευταίο βάζω αυτό που είχα κρατήσει στο βαθύ πιάτο.

Το ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 150 βαθμούς (Εμένα ο φούρνος είναι δυνατος)
Όταν κρυώσει το πασπαλιζω με άχνη ζάχαρη, και ξύσμα πορτοκαλιού. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Giannis Artemis Peteinarakis ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ