Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Καρδιτσιώτικο παραδοσιακό σπεντζοφάι !!!!



Καρδιτσιώτικο παραδοσιακό σπεντζοφάι !Αγαπημένο...Σαν μεζές η και κυρίως φαγητό!
 

Συνταγή!
2 θηλιές χωριάτικα λουκάνικα (με πράσο)
1 κιλό διάφορες πιπεριές σε κομμάτια(πράσινες ,φλωρίνης,κόκκινες,πορτοκαλί.
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλλοκ.
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκ.
2 κούπες ώριμη φρέσκια ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ πελτέ
Αλάτι,πιπέρι μαύρο, πιπέρι  κόκκινο γλυκό.
Ελαιόλαδο

.


Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα
Σε χωριστά αντικολητικά τηγάνια σωτάρουμε ξανθαίνουμε λίγο τις πιπεριές να μαλακώσουν.
Σωτάρουμε ροδίζουμε στο άλλο   και τα λουκάνικα.
Αφήνουμε στην άκρη.
Σε πλατιά κατσαρόλα(ταβά)ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
Ρίχνουμε τη ντομάτα με τον πελτέ,και τα μπαχαρικά, κι αφήνουμε να σωθεί λίγο ν αρχίσει να τσιτσιρίζει(παίζει ρόλο στη συν νοστιμιά!)
Τότε προσθέτουμε νεράκι ζεστό 2  με 3κούπες περίπου  
Όταν πάρει βράση ρίχνουμε εναλλάξ μέσα τις πιπεριές και τα λουκάνικα.
Αφήνουμε να βράσει μισοσκεπασμένο  το φαγητό, έως  μελώσει,  χειλώσει, να μείνει  με τη σάλτσα του!
Είναι ένας μεζές τέλειος για τσίπουρο η κρασάκι!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Βάνα Ντελή Μαγειρέματα "Deli"cious!