Κορνεδάκια σπιτικά!!!!!
Κορνεδάκια σπιτικά!!!!!Είμαι σίγουρη αρέσουν σε πολλούς-πολλές!!!!!!
Και η ΣΥΝΤΑΓΉ :
Υλικά ζύμης:
2 ποτήρια αλεύρι Φαριναπ ,
200 γρ στραγγιστο γιαούρτι,
100 γρ μαλακό βούτυρο
1 βανίλια!
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ το γιαούρτι,το βούτυρο,την βανίλια τα ανακατεύουμε με σύρμα !
Ρίχνουμε σιγα-σιγα αλεύρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε!
Θέλουμε αφρατη λεία ζύμη!!
Στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη ένα φύλλο πάχους(1εκ)κόβουμε λεπτές λωρίδες και την κάθε λωρίδα την βάζουμε σε χωνάκια η μεταλλικά η φτιάχνουμε με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα!
Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 β προθ μεσαία σχάρα αντιστάσεις για 25 λεπτά φυσικά τον φούρνο!
Τα βγάζουμε αφήνουμε να κρυώσουν και βγάζουμε τα χωνάκια!
ΣΙΡΌΠΙ:
Βράζουμε 2 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια ζάχαρη για 4 λεπτά!
Σιροπιαζουμε κρύα κόρνερ ζεστό σιρόπι! .
ΚΡΕΜΑ:
Υλικά:
1 λίτρο γάλα,
5 κ.σ.ζαχαρη,
4 κ.σ.γεμ.κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεμ αλεύρι,
1 βανίλια,
50 γρ βούτυρο!
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολακι το κορν -αλευρι και ρίχνουμε λίγο γάλα κρυο!
Τα ανακατεύουμε!
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε!
Τέλος ρίχνουμε την βανίλια και το βούτυρο!!!!
Αφήνουμε να κρυώσει και την αφρατευουμε με το μίξερ!
Καλό θα είναι η κρέμα να γίνεται από την προηγούμενη μέρα και να είναι ψυγείο όλη νύχτα και την επόμενη αφρατεμα!
ΣΑΝΤΙΓΙ:
Χτυπάμε η μορφατ με άχνη η γκαρνι σκόνη με γάλα!
Και φυσικά τελείωμα με κερασάκι και ξηρό καρπό!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!